IT architectuur bij HVO-Querido

HVO-Querido is een zorginstelling die mensen ondersteunt om zelf (opnieuw) regie over hun leven te krijgen, vaak na een periode van ontregeling. HVO-Querido biedt aan cliënten opvang, begeleiding en dagactiviteiten.

Zoals bij veel zorginstellingen is er ook hier sprake van een sterk toegenomen complexiteit in het applicatie- en IT landschap. Door de jaren heen is het steeds groter en ingewikkelder geworden. HVO-Querido heeft in 2021 onderkend dat verdere professionalisering van de IT processen moet plaatsvinden en daarmee het IT landschap kan worden gemoderniseerd en beter geordend.

Martin Piller is vanuit Creq betrokken als enterprise-architect en heeft een roadmap voor IT en een doelarchitectuur opgesteld. Die omvat bouwblokken zoals een nieuw ECD, een moderne digitale werkomgeving en werkplekken en slimme integraties via een eigen platform. Met dat laatste krijgen we meer structuur in de data en er dus grip op. Want data gaat een steeds belangrijkere rol spelen in de nabije toekomst.

Dit is vanuit het informatica vakgebied een heel mooi traject voor een heel mooi bedrijf. De mensen die werken bij HVO Querido zijn erg enthousiast en werken actief mee aan de veranderingen. Die veranderingen zijn uiteraard hard nodig in een sector waar er steeds meer moet gebeuren met steeds minder middelen. Goed werkende informatie en technologie helpt enorm.