Nieuw LMS systeem voor WIJdezorg

Als projectleider bij WIJdezorg was het mijn (Michel Bouwens) taak om een nieuw Leer Management Systeem (LMS) te implementeren. Voordat de implementatie kon starten, werd er een selectietraject opgezet omdat medewerkers ontevreden waren over het vorige LMS en de e-learnings. Door de eindgebruiker te betrekken en goed te luisteren naar hun behoeften kon er een passend product worden aangeschaft. Er is uiteindelijk gekozen voor het LMS van StudyTube en de e-learnings van Noordhoff. Op 15 maart 2023 ging het nieuwe systeem live en de eerste reacties zijn erg positief. 

Als projectleider bewaakte ik het proces van selecteren en implementeren van het LMS. Daarnaast legde ik verbinding met de projectleider van het REIN traject en heb ik ondersteund bij de inrichtingswerkzaamheden. 

Het selectietraject was een belangrijk onderdeel van de implementatie van het nieuwe LMS bij WIJdezorg. Het resultaat is een mooi passend product dat aansluit bij de behoeften van de medewerkers, waardoor het gebruik van het nieuwe LMS waarschijnlijk hoger zal liggen dan bij het vorige systeem. Dit zal hopelijk leiden tot betere zorg voor cliënten en een hogere kwaliteit van leven voor degenen die afhankelijk zijn van WIJdezorg.