De kern van onze dienstverlening

Mensen in de zorg hebben niet gekozen voor een administratieve baan, maar voor een vak dat vooral gaat om het helpen van andere mensen.

Het gebruik van informatie en technologie is essentieel voor het leveren van goede zorg, maar het is en blijft een bijzaak. Technologie moet soepel werken. Hiermee wordt de administratieve last minimaal en is informatie handig en snel te verkrijgen.

Onze dienstverlening is erop gericht om dat voor de zorg te regelen.

Op een rijtje

Grote thema's

Alles omtrent ECD's

Wij ondersteunen met het selecteren, organiseren en implementeren van nieuwe ECD's.

In plaats van een "standaard-formule", nemen wij de tijd om de klant en de werkprocessen in de organisatie goed te doorgronden. Hiermee vergroten wij de adoptie onder de medewerkers in een kortere tijd.

Digitale werkomgeving

Met een smartphone, tablet of een laptop kan tegenwoordig overal een werkplek worden gemaakt. Hiertoe is het verstandig een herziening te doen van de manier waarop we applicaties ter beschikking stellen. De rol van cloud-gebaseerd werken is van betekenis.

Creq heeft veel ervaring met dergelijke trajecten; niet alleen de technische migratie, maar ook het begeleiden van de zorgmedewerkers in de nieuwe (meer ambulante) vorm van werken.

IT architectuur

Wij zijn informatici met kennis van de zorg. In de rol van architect brengen we de huidige situatie in kaart en adviseren over de mogelijkheden naar de toekomst toe.

Het gaat hierbij zowel om vraagstukken rond applicaties, maar ook over ketenbrede gegevensuitwisseling. Het resultaat is versimpeling, verduidelijking, kostenbesparing, betere dienstverlening en meer wendbaarheid.

Datamanagement & BI

Wij ondersteunen de zorg bij het verbeteren van de informatiehuishouding. Ook helpen wij bij het analyseren van de informatiebehoefte en brengen in beeld hoe slimmer werken met data mogelijk wordt.

Wij helpen met master data management, definiëren en maken dashboards met Microsoft Power BI en helpen met het bedenken en uitwerken van slimme apps.

Project- en verandermanagement

We leiden de projecten op een manier die het beste past bij de organisatie. Wij nemen de mensen mee en gaan samen met hen de reis maken naar de nieuwe bestemming.

Door training, coaching en begeleiding helpen wij de organisatie om kennis te maken met nieuwe technologie, nieuwe apparaten, nieuwe werkprocessen en nieuwe applicaties.

Landelijke informatiestelsels

Wij werken in verschillende rollen mee aan landelijke informatiestelsels. Denk hierbij aan het Actieprogramma iWlz waarbij gewerkt wordt aan een netwerkmodel dat het huidige iWlz berichtenverkeer gaat vervangen.

Verder zijn wij actief in andere landelijke programma’s zoals KIK-V, MedMij, Vipp / Inzicht en Common Ground. Hierdoor kunnen wij uw organisatie begeleiden en adviseren hoe deze principes in uw eigen organisatie passen.

Proces- & informatiemanagement

Veel zorgorganisaties hebben de ambitie om door toepassing van digitale mogelijkheden hun dienstverlening op het hoogste niveau te brengen. Zij willen hun processen beter inrichten met een hoge automatiseringsgraad en een optimaal serviceniveau.

De basis daarvoor is een goede informatievoorziening en het denken in digitale mogelijkheden. Zicht hebben op de processen en gegevens binnen de organisatie geven de mogelijkheid om te verbeteren.

Domotica

We begeleiden zorginstellingen bij de overgang van traditionele zorg naar zorg met geavanceerde domotica toepassingen. Hierbij werken wij met kennis van het zorgproces en van de architectuur van zorgtechnologie, het applicatielandschap en de infrastructuur aan toekomstvaste oplossingen. Onze aanpak omvat niet alleen technologische visie, architectuur, en implementatie, maar ook beleidsbepaling en doorontwikkeling. Samen met leveranciers zoals Verkerk, Cinnovate en Hertek zetten wij ons in om een effectieve en geïntegreerde domotica-oplossing te bieden.

Business partners

Het leiden van complexe IT-projecten
kent voor ons geen geheimen

Kunnen wij u helpen?

Bent u benieuwd of wij uw organisatie kunnen ondersteunen met onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Peter van der Toorn
Directeur