Van Digistarter naar Digitopper

Creq helpt zorginstellingen bij de implementatie en adoptie van een nieuwe digitale werkomgeving (DWO), waaronder het gebruik van nieuwe applicaties, cloud-gebaseerd werken en het werken met verschillende apparaten op verschillende locaties. Bij Zorgbalans in Haarlem mochten wij onlangs ondersteunen bij de adoptie van een DWO-traject.

Zorgbalans heeft de overstap gemaakt naar Office 365 en een vernieuwd sociaal portaal, waarbij gewerkt wordt met bijvoorbeeld OneDrive en Teams. Het adoptietraject begint altijd met het inventariseren van de wensen en eisen met betrekking tot de manieren van adoptie, zoals handleidingen, webinars, fysieke scholingen, e-learnings, enzovoort. Het is allemaal mogelijk bij Creq!

In het DWO-traject staat de (zorg)medewerker altijd centraal. Niet elke medewerker is namelijk even bedreven in het gebruik van nieuwe technologie; dat noemen wij een ‘Digistarter’. Wij begeleiden de (zorg)medewerker bij grootste veranderingen die plaatsvinden en benadrukken de voordelen van het werken met Office 365. In de Wegwijzers leggen we stap voor stap (met behulp van afbeeldingen) uit hoe men gebruik moet maken van de nieuwe functionaliteiten van Office 365. In de webinars en scholingen doorlopen we dezelfde stappen met een demo, waarbij de (zorg)medewerkers direct kunnen meeklikken en vragen kunnen stellen. Bovendien delen we in de webinars en scholingen de nodige tips & tricks. Ons doel is om de (zorg)medewerker vertrouwd te maken met de nieuwe DWO en ervoor te zorgen dat het een echte ‘Digitopper’ wordt.

Op 20 november was het eindelijk zover voor Zorgbalans, de dag van de livegang. Met behulp van twee Wegwijzers, drie webinars en meer dan 20 scholingen hebben wij de (zorg)medewerkers van Zorgbalans binnen vier weken voorzien van de nodige kennis op het gebied van de nieuwe digitale werkomgeving. Een nieuwe werkomgeving blijft even wennen, maar aan het einde van de rit zijn het ware Digitoppers!