Artificial Intelligence (A.I.) in de zorg

De diagnosticering, zorgverlening/behandeling en de monitoring versterken door slim informatiegebruik.

Vele zorgorganisaties zijn inmiddels gedigitaliseerd- we werken niet meer met papier, maar met een elektronisch clienten/patienten dossier. De hoeveelheid geregistreerde data over een cliënt, op een dag, door meerdere professionals, is veel. Om vervolgens tot kernachtige conclusies te komen is lastig- en helemaal als de professional dagen vrij is geweest en/of tientallen cliënten behandelt. We zien ‘door de bomen het bos niet meer’. Tegelijkertijd staat kwaliteit hoog in het vaandel. We willen waardige, passende en vooral persoonsgerichte zorg verlenen, dan is het toch belangrijk dat je de relevante informatie op het juiste moment ontvangt. Wat nou als we iets hebben wat actief meeleest en meedenkt, zodat we een belangrijke bijdrage gaan leveren aan de invulling van persoonlijke en passende zorg?

Prime Vision en Creq hebben een plan ontwikkeld hoe AI ondersteunend kan zijn in het primaire zorgproces. De AI ondersteunt bij het opstellen van zorgplannen, het verbanden leggen tussen de doelen, het lezen van de rapportages in verhouding tot de doelen en vat kernachtig samen wat er de afgelopen weken gebeurd is bij een cliënt. We verwachten dat onze oplossing leidt tot a.) verbetering van kwaliteit van zorg, b.) verbetering van het klinisch redeneren van de medewerker en c.) besparing in tijd die men kwijt is aan het zoeken naar de juiste informatie.

Op donderdag 20 juni organiseert Creq samen met Prime Vision een verdiepingssessie over AI in de zorg. Mocht u geïnteresseerd zijn dan kunt u zich aanmelden bij evenementen.