WIJdezorg start met eerste groep zij-instromers verzorgende IG

Veel Nederlandse zorginstellingen kampen met een personeelstekort of dreigen hiermee te maken te krijgen in de nabije toekomst. Bij ongewijzigd beleid is er in 2022 een tekort van 100.000 tot 125.000 zorgprofessionals. Om het personeelstekort op te lossen kunnen meer studenten worden opgeleid.

Medewerkers uit andere branches willen graag de overstap maken naar de ouderenzorg, maar een carrière switch maak je niet zomaar. Vaak worden potentiële zij-instromers afgeschrikt door de duur van de opleiding en het leerling salaris. WIJdezorg weet met een nieuw, versneld (incompany) opleidingstraject hier goed op in te spelen.

Tijdens dit traject worden zij-instromers uit verschillende branches (zoals de horeca, administratie en bankwezen) binnen 1,5 jaar opgeleid tot verzorgende IG met uitzicht op een vast contract. De studenten krijgen een passend salaris en kunnen in de eerste zes weken al een officieel mbo-certificaat behalen. In dit zogenaamde voortraject leren de studenten alles over de basiszorg en kunnen zij na het behalen van het certificaat direct aan de slag op één van de afdelingen.

De eerste groep studenten is begin november gestart en de eerste reacties zijn erg positief! We zijn blij dat wij als Creq ondersteunen bij de uitrol van dit project.