Teamuitje

Op 25 mei kwam heel Creq bijeen voor een stevig potje Teambuilding. Stevig? Jazeker!

De Bedrijfsuitjes Groep, specialist in originele bedrijfsuitjes met een eigen vaste locatie op Landgoed Beukenrode in Doorn, had voor ons Out Doorn in petto, een lichamelijke en geestelijke uitdaging met maar liefst 5 opdrachten.

Na een uitleg door Rob begonnen we met opdracht 1:

Die begon met het meedragen van 2 keer 5 dikke planken in verschillende lengtes en twee lange touwen. We kwamen aan bij een “ravijn”, gemarkeerd door betonblokken die op verschillende afstanden van elkaar lagen. Doel van de opdracht: samenwerking, loop in 2 teams in tegenovergestelde richting van de ene naar de ander kant, zonder mensen in het ravijn te verliezen en met alle planken en de twee stukken touw. Door de planken zo te leggen dat ze bruggen vormen en wel zo dat het voorste teamlid ze neerlegt en de laatste ze weer meeneemt lukte het met moeite om rond te lopen, inclusief een rondje rond de boom en het opvissen van twee objecten in het midden met behulp van de touwen.Het duurde even voor de samenwerking tussen de teams werd begrepen, maar uiteindelijk kwamen beide teams met hulp van elkaar veilig rond.

De tweede opdracht vergde wat meer vernuft en inzicht en vooral slimmigheidjes. Hiervoor werd een dik touw om een boom vastgemaakt, zonder knopen. Maar dank zij de zeiler in ons team werden paalsteken en mastworpen toegepast om het touw tussen twee bomen over een waterpoel te bevestigen.

Een dappere dame ging vervolgens de uitdaging aan om via het touw van de ene naar de andere kant te komen. Helaas leverde haar dit een nat pak op en werd de overkant op slechts 3 meter van de kant net niet gehaald. De overige teamleden brachten naast het touw ook nog 3 ronde palen van 5 meter mee, waarmee zij de poel ver moesten steken. Daar komt nogal wat kracht en slimmigheid bij kijken, maar gelukkig bereikten zij allemaal droog de overkant.

Na al deze inspanning was het tijd voor een snack en wat drinken, waarna de uitdaging verder ging met het strategische spel.De teamleden werden verdeeld over 4 kleine velden. Elk team had twee lange touwen, 3 musketonhaken en een ketting met musketonhaak aan de boom in hun veldje. Verder stonden er in het grote open veld bom-locaties en bommen op de verkeerde plek. Doel van de opdracht: Verplaats de bommen naar de juiste bom-locatie, uitsluitend met behulp van de touwen en haken. Door 1 leider aan te wijzen lukt het het team om ruim binnen de tijd alle bommen op de juiste plekjes te plaatsen.

Als laatste werden we verdeeld in tweetallen en kregen we een instructieblad mee en de volgende opdracht: Zoek met behulp van het blad lettercodes in de bomen en vindt zo een cijfercode waar een kluisje mee geopend kan worden. Oriëntatie was bij deze opdracht het grote struikelblok. Bij sommigen was het richtingsgevoel ver te zoeken. Enkele duos losten de puzzel heel snel op, maar anderen namen er uitgebreid de tijd voor.