Elektronische Toedienregistratie Live bij Lunet

Na zorgvuldige voorbereiding is Lunet live gegaan met elektronische toedienregistratie (ETDR) voor het aftekenen van de medicatie van al haar intramurale cliënten. Alle taakhouders medicatie zijn getraind om binnen hun eigen team instructie te geven en met elektronisch aftekenen te starten.

Aftekenen vindt plaats op Samsung smartphones of tablets voorzien van een 4G kaart, zodat er redundantie is bij mogelijke uitval van het Wifi netwerk. Teams hebben voor het apparaat van hun voorkeur een keuze kunnen maken. Er kan ook worden afgetekend via de reguliere computers indien noodzakelijk. De tablets en smartphones worden onderhouden via de MDM tool Samsung Knox, waarbij een speciaal profiel is ingericht, zodat medewerkers een beperkt aantal apps ter beschikking krijgen en ongestoord de medicatie kunnen verstrekken en aftekenen. Creq heeft de projectleiding en begeleiding bij de inhoudelijke inrichting verzorgd.

Voor uitzendkrachten is een oplossing geregeld via Omniport438, zodat zij ook de mogelijkheid krijgen om zowel te kunnen rapporteren in Ons als ook af te tekenen in Medimo.

Van betrokken medewerkers komt steeds een positieve respons: “Het is heel gemakkelijk en intuïtief. We hebben geen gedoe meer met printen van de lijsten en de lijsten zijn altijd actueel.”

Er is een vervolg gestart voor het aftekenen van medicatie bij cliënten in de wijk. Dus al met al blijkt het een geslaagd project met mooie resultaten!