De kracht van gebruikersadoptie – Digitale Werk Omgeving ‘MijnAmerpoort’

Amerpoort gaat over naar een nieuwe digitale werkplek van onze partner SLTN, ook wel MijnAmerpoort. Voor alle Amerpoort-ers betekent dit dat iedereen makkelijk online (in de cloud) kan samenwerken. Hierdoor hoef je niet op je vaste werkplek te zitten om aan de slag te kunnen; je kunt ook aan het werk via je telefoon, tablet of laptop.

Om Amerpoort hierbij te ondersteunen zijn onze collega’s Charmijne, Michel en Marie-Sophie aangesloten bij de werkgroep Adoptie. 

De kracht van gebruikersadoptie – wat verstaan wij eronder?

Het zit hem in het woord: adoptie. Creq denkt mee vanuit het gebruikersperspectief. Wat gaat er voor iemand anders zijn? Hoe kan iemand na live gaan met zelfvertrouwen weer aan de slag? Creq biedt deze ondersteuning op het gebied van communicatie en opleiden. We zijn pas geslaagd als alle medewerkers enthousiast worden, zich ondersteund voelen en echt gaan profiteren van hun nieuwe werkplek.

Momenteel zijn we druk bezig met de instructies die dienen als Werkplek Wegwijzer en het testen van de nieuwe werkplek (zie foto). Binnenkort zijn wij te vinden bij verschillende Amerpoort locaties voor de uitrol van MijnAmerpoort. Samen met alle Amerpoort-ers zorgen we ervoor dat iedereen zo goed mogelijk van start kan gaan!